Overslaan en naar de inhoud gaan
campagnebeeld Ultimas 2021

Home

Op 30 april 2024 werden de Ultimas23 uitgereikt aan 13 laureaten in evenveel categorieën. De awardshow is te herbekijken via VRT MAX. 

De uitreiking van de Ultimas is de jaarlijkse hoogmis voor de cultuursector. Het is het ideale moment om een aantal mensen, organisaties en gezelschappen in de kijker te zetten. Op die manier bieden we iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en samenwerkingen te beginnen.
Jan Jambom

Jan Jambon

 

Minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, ICT en Facilitair Management

Die Verdammte Spielerei © Evi Ramaekers

Ultima Publieksprijs 2023 gaat naar Die Verdammte Spielerei

Die Verdammte wint de Ultima Publieksprijs 2023. Dat uniek gezelschap van muzikanten geeft een hilarische draai geeft aan de klassieke fanfare. Met een mix van absurditeit, humor en topmuzikaliteit weten ze hun publiek telkens weer te verrassen en te vermaken.

Lees meer over Die Verdammte Spielerei

Bas Smets © Evi Ramaekers

Bas Smets wint Ultima voor Algemene Culturele Verdienste 2023

Landschapsarchitect Bas Smets ontvangt op dinsdag 30 april de Ultima Algemene Culturele Verdienste tijdens de Ultimas 2023 awardshow. 

“Bas Smets is een landschapskunstenaar die de logica van de natuur volgt.”, aldus de jury.

Lees meer over Bas Smets

Ultimas 2023 sfeerbeeld © Evi Ramaekers

Herbekijk de uitreiking van de Ultimas 2023

Op dinsdag 30 april reikte de Vlaamse Gemeenschap de Ultimas 2023 uit tijdens een liveshow in AED Studios in Lint. De awardshow werd live uitgezonden op VRT MAX. Heb je de show gemist? Dan kun je ze nu herbekijken. 

Herbekijk de uitreiking van de Ultimas op VRT MAX

ULTIMAS SHOW-20240430-LR-308 (c) Evi Ramaekers.jpg

Dit was de uitreiking van de Ultimas 2023

Op 30 april 2024 werden de Ultimas uitgereikt in de AED Studios in Lint. Kon je er niet bij zijn? Bekijk de feestelijke foto's en snuif de sfeer van het live event op. 

Ontdek de foto's