Overslaan en naar de inhoud gaan
campagnebeeld Ultimas 2021

Home

Op 30 april 2024 worden de Ultimas23 uitgereikt aan 13 laureaten. De awardshow is live te volgen via VRT MAX en Radio 1.

De uitreiking van de Ultimas is de jaarlijkse hoogmis voor de cultuursector. Het is het ideale moment om een aantal mensen, organisaties en gezelschappen in de kijker te zetten. Op die manier bieden we iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en samenwerkingen te beginnen.
Jan Jambom

Jan Jambon

 

Minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, ICT en Facilitair Management

sidi larbi cherkaoui - copyright FILIPV

Sidi Larbi Cherkaoui ontvangt Ultima voor Algemene Culturele Verdienste 2022

Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui ontvangt op dinsdag 16 mei de Ultima Algemene Culturele Verdienste tijdens de Ultimas 2022 awardshow in Tour & Taxis. De jury: “Met deze Ultima willen we Cherkaoui huldigen voor zijn grensverleggende oeuvre, zijn open blik, meerstemmige aanpak en unieke, verbindende taal.” 

Lees het juryverslag of de biografie van Sidi Larbi Cherkaoui

Winnaar Ultima Algemene Culturele Verdienste 2022

Dit zijn de laureaten van de Ultimas22

13 laureaten mochten in de circustent op de site van Tour en Taxis een Ultima in ontvangst nemen, als erkenning voor hun verdienste in de socio-culturele sector. Voor de tweede keer mocht het publiek stemmen op zijn culturele favoriet. 'Vergeet Barbara' ging naar huis met de publieksprijs.

Lees meer over de laureaten

Sfeerfoto Ultimas 2022

Dit was de uitreiking van de Ultimas 2022

Op 16 mei 2023 werden de Ultimas 2022 uitgereikt. De sfeervolle foto's die er genomen werden, laten je de feestelijke awardshow herbeleven. 

Snuif de sfeer van de Ultimas 2022 op