Overslaan en naar de inhoud gaan

Alex Verhaest

Digitale Kunst 2022

Alex Verhaest
Alex Verhaest creëert binnen het digitale medium innoverende vormen van storytelling en hanteert hierbij een geheel eigen visuele esthetiek. Kenmerkend hierbij is dat ze sterk leunt op picturale en allegorische referenties die ingebed zijn in onze klassieke beeldcultuur, en deze op fascinerende wijze weet te transformeren naar een hedendaagse beleving van thema’s als trauma, familie of het gevoel van thuishoren.

  © Bart Van der Moeren

Bio

Alex Verhaest werd in 1985 geboren in Roeselare. Als filmmaker en multimediakunstenaar geniet ze internationale bekendheid. Haar tijd verdeelt ze voornamelijk tussen Brussel en Amsterdam.  

Het werk van Alex bevindt zich op de scheidingslijn tussen schilderkunst, computergames en cinema. Elk nieuw project is een experiment met onorthodoxe hedendaagse technologie.

Motivatie van de jury

Alex Verhaest creëert binnen het digitale medium innoverende vormen van storytelling en hanteert daarbij een geheel eigen visuele esthetiek. Kenmerkend is dat ze sterk leunt op picturale en allegorische referenties die ingebed zijn in onze klassieke beeldcultuur, en die op een fascinerende wijze weet te transformeren naar een hedendaagse beleving van thema’s als trauma, familie of het gevoel van thuishoren. Haar interactieve totaalinstallaties zuigen je als toeschouwer binnen in hun fictionele wereld, door de gedetailleerde narratieve componenten, sets, scenario’s en personages, gecombineerd met een virtuoze digitale montage en 3D animatie.