Overslaan en naar de inhoud gaan

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul

Muziek 2022

Charlotte-Adigéry-Bolis-Pupul-from-zine-by-Camille-Vivier
Het debuutalbum ‘Topical Dancer’ van Charlotte Adigéry en Bolis Pupul is hyperdansbaar én maatschappijkritisch. Het is stijlvolle electropop vol absurdisme, fun en verwijzingen naar popcultuur. Tegelijkertijd komen tekstueel actuele thema’s als racisme, xenofobie, misogynie en de rol van sociale media aan bod. Dit album is bijzonder gelaagd en zorgde voor een artistiek hoogstaand succesverhaal dat internationaal potten brak.

© Camille Vivier

Bio

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul maken samen electropop. Op 4 maart 2022 lanceerden ze hun debuutplaat Tropical Dancer uit. In de zomer van 2022 waren Charlotte en Bolis te zien op verschillende Europese festivals, waaronder Rock Werchter, Lokerse Feesten, Pukkelpop en Lowlands. In het najaar volgde een internationale tournee. Op 25 januari 2023 won het duo twee MIA's voor Artwork en Producer. 

Motivatie van de jury

De jury is onder de indruk van het internationale succesverhaal die Charlotte Adigéry en Bolis Pupul met Tropical Dancer schrijven. De jury hoopt in de toekomst nog veel van het duo te horen.