Overslaan en naar de inhoud gaan

HORST ARTS & MUSIC

Architectuur en Toegepaste kunsten 2021

Horst
Sinds de oprichting in 2014 getuigt dit festival van een vernieuwende conceptuele aanpak die sterk geënt is op het samenbrengen, doen samenwerken en laten versmelten van verschillende disciplines.

BIO

Sinds 2014 groeide Horst Arts & Music door de jaren heen uit tot een internationaal gerenommeerd platform voor elektronische muziek, beeldende kunst en architectuur. Het creëert jaarlijks een Lab, Atelier, Exhibition en Festival als momentums van transformatieve energie. De podia en dansvloeren van het driedaagse immersieve festival zijn ontworpen door architecten. De tijdelijke paviljoenen worden steeds gebouwd in samenwerking met studenten, jonge makers en creatieven. Tijdens die workshopweken kan deze nieuwe generatie zichzelf ontwikkelen, gelijkgestemden van over heel Europa ontmoeten en leren van professionals.

Motivatietekst jury

Met deze prijs willen we het Horstfestival in deze schaalsprong ondersteunen en verder aanmoedigen in zijn interdisciplinaire aanpak. Met collectieve projecten speelt het festival een sterk verbindende rol in deze steeds meer gepolariseerde samenleving