Overslaan en naar de inhoud gaan

Ann Veronica Janssens

Beeldende Kunst 2022

Ann Veronica Janssens
Het oeuvre van Ann Veronica Janssens is even indrukwekkend als subtiel. Met efemere middelen zoals licht en mist of onverwachte bewerkingen van elementaire materialen zoals glas en staal, maakt ze onzichtbare werkelijkheden zichtbaar. Ze schenkt ons beelden die we nog nooit gezien hebben en provoceert ervaringen die we nog niet beleefd hebben. Het sublieme is nooit veraf.

  © Bart Van der Moeren

Bio

De Belgisch-Britse Ann Veronica Janssens is een hedendaagse kunstenaar die vooral experimenteert met licht en vloeistoffen. Haar werk geniet internationale bekendheid en bevindt zich op het kruispunt tussen experiment, lichtsculptuur en immersieve kunst.  

Motivatie van de jury

Ann Veronica Janssens' poëtische, openbarende en genereuze experimenten laten de wereld telkens weer op een andere manier verschijnen en ervaren. Ze schenkt ons beelden die we nog nooit gezien hebben, provoceert ervaringen die we nog niet beleefd hebben. De toeschouwer is hierbij geen afstandelijke beschouwer, maar een partner die actief meewerkt aan de creatie van een door de kunstenaar geïnitieerde optische ervaring. Verwondering is telkens het resultaat.